Резервни делови за машина за континуирано леење нагоре (Up casting machine)

31

Системот Up Casting главно се користи за производство на висококвалитетна бакарна прачка без кислород за индустриите за жици и кабли.Со некој посебен дизајн, тој е способен да направи некои бакарни легури за различни апликации или некои профили како цевки и магистрални шипки.

Системот е со знаци на висококвалитетен производ, ниска инвестиција, лесно ракување, ниски трошоци за работа, флексибилен во менување на големината на производството и без загадување на животната средина.

Со исклучок на линијата на машини за леење, ние обезбедуваме резервни делови за машина за долеење.На пример, кастинг графит, чашка за заштита од графит, кристализатор и материјали за обнова на печката итн.

1. Лиење графит умре, графит заштита чаша, кристализатор за лиење машина

Бакарната шипка се лади и се лее со кристализаторот. Графитните матрици за лиење се вметнуваат во печката за лиење на бакарната течност на почетокот.Заштитната чаша за графит се користи за заштита на кристализаторот.Добриот квалитет на матриците и заштитната чаша ќе бидат добри за квалитетот на бакарните шипки и ќе ги намали трошоците за матрици и потрошувачката на заштитните чаши.

Кристализаторот е фиксиран на рамката на машината за леење над држачката печка.Со системот за возење на сервомотор, излеаните производи се повлекуваат нагоре низ ладилниците.Цврстиот производ по ладењето се води до двојни намотки или машина со отсечена должина каде што ќе ги има конечните намотки или производот со должина.По промената на кристализаторот со различна големина, машината може да произведе бакарна прачка со различна големина.

2. Материјали за обнова на печки

Тули и песок изградени со канали за топење, печката е електрично индукциона загреана со различни капацитети за топење.Моќта на греење може да се прилагоди рачно или автоматски за да се задржи стопениот бакар во контролираниот температурен опсег.Самиот принцип на греење и оптимизираниот дизајн на структурата на печката овозможуваат макс.користење на енергија и најголема ефикасност.Ние ги снабдуваме тулите, песокот и другите материјали за обнова за печка.

Набавка на нашите резервни делови за Up Casting Machine

32

Железо јадро

33

Индукциски калем

34

Навлака за вода за ладење

35

Канал за фузија

36

Во облик на тула

37

Лесна тула за одржување на температурата

38

Склоп на кристализатор

39

Склоп на кристализатор

40

Водна цевка од кристализатор

42

Брз зглоб

43

Графит умре

44

Графитна заштитна футрола и постава

45

Азбестно гумено ќебе

46

Нано изолациона плоча

47

Ќебе со Cr влакна


Време на објавување: Декември-01-2022 година